Trabant kiállítás

Kiállításra menni mindig jó élmény. Ha tetszik, amit ott látsz, azért, ha nem, hát azért. Beszélni mindenképpen lehet róla, ami összehozza az embereket, és fejleszti a szellemet.

Édesapám a Trabant szerelmese. Gyűjtő, nyolc sorakozik az udvarunkban, mind remek állapotban van, évek óta semmi mással nem foglalkozik csak ezekkel a műkincsekkel.

De mára rájött, hogy már nincs értelme magánál tartania őket, jobb lesz, ha hasznot húz belőle. Ezért felajánlotta őket kaucióra egy jótékony szervezetnek. Mivel én rendezvényszervezőként dolgozom, és sok kiállítást is szerveztem már, úgy gondoltam, jobb, ha pár napig kiállítjuk, mielőtt áruba bocsájtanánk őket. Apának is tetszett az ötlet. Egyik szeme sírt a másik nevetett. Nagyon izgatott volt a kiállítás miatt, és nagyon boldoggá tette, hogy beteg gyerekeknek megy a befolyó összeg, de egyben nehéz is volt megválnia élete művétől.

Megszerveztem a kiállítást, két hetünk volt előtte felkészülni lelkileg és a trabantokat is még tökéletesebb formába hozni. Az én fő részem természetesen a kiállítás megszervezésében és lebonyolításában volt, apa meg a járművek állapotával foglalkozott. A trabantok eredeti karosszériások, mind remek állapotban van használatra is. Ezért úgy gondoltuk, hogy van arra esély, hogy a megvétele után valaki használni is fogja őket, ezért (apa azt mondta), nem elég, ha simán lewaxoljuk a felületet, kerámia bevonattal kell lekezelni.

Viszont mivel sajnos eléggé beteg lett, nem nagyon mozdult ki a házból, csak a kis drágaságaihoz, engem kért meg, hogy szerezzek kerámia bevonatot az autókra. Fogalmam sem volt mi az, és hol lehet olyat beszerezni, ezért azt tettem, amit ilyen esetben mindig: felmentem az internetre.

Találtam egy webshopot, ahol megtaláltam azt a márkát, amit apa említett. Meglepődtem, mert olajwebshop a nevük, és nem gondoltam, hogy kerámia bevonatot is lehet itt kapni, de tévedtem. Méghozzá egy egész szettben árulják. Ami újabb kétségbeesést okozott: vajon erre gondolt apa?

Az volt a biztos, ha felhívom. Elmeséltem, hogy bár az a márka, de nem csak egy, hanem rögtön három flakon és a hozzájuk tartozó felviteli eszköz van a szettben. Azt mondta apa, az tökéletes lesz, jól le kell védeni a kis drágák felületét. Így hát a termékkel kapcsolatban már, illetve egyelőre nem volt több kérdésem, azt a kerámia szettet kell megvennem apának a trabantokhoz. Láttam az oldalon, hogy házhoz is szállítanak, ráadásul már egy darab kerámia bevonat szettel elértem a határértéket, ahonnan már ingyenes a szállítás, úgyhogy elgondolkoztam ezen, de itt azt is láttam, hogy bár van négy üzletük, ahol szintén megvásárolhattam volna, töltőállomásokon is át lehet venni, így azt tűnt a leg kézenfekvőbbnek, ha apához menet tankolás mellett megveszem ezt a szettet.

Apa közben felhívott, hogy egy darab nem lesz elég, vegyek legalább 7 szettel, mert nem tudjuk, hogy mekkora felületre lesz elég egy-egy szett. Az így elég húzós összeg, de apa biztos volt benne, és persze meg is éri, hiszen jó célt szolgálunk vele, és a kiállításon is mutatósnak kell lenniük azoknak a trabantoknak.

Szóval bementem tankolni és megvettem volna 7 szettet, de sajnos nem volt annyiuk, de felvásároltam a készletüket, és mentem tovább, szerencsére több benzinkút is útba esik apa felé, a második helyen meg tudtam venni a hiányzó kerámia bevonatot az autókra.

Apához már a párommal állítottam be, őt mindenképpen vinnem kellett segítségképp. Nem tudtam, apa milyen állapotban van, hogy fel tudja-e vinni a kerámia bevonatot, vagy sem. Végül Tomi segített neki benne. Apa mondta, hogyan csináljuk, mégis az első lépésünk az volt, hogy újra fellátogattunk a weboldalra, ahol a termékeket találtam, mert emlékeztem rá, hogy van ott egy videó, reménykedtem benne, hogy a használatát mutatják be rajta. Így volt, szépen végignézhetjük, ahogy a hozzáértő lekezeli az autó felületét.

Tomi kicsit félve kezdett hozzá, mert apa a közelből vizslatta, jól csinál-e mindent, és tudta, hogy mennyit számítanak ezek az autók neki, plusz, most már, hogy kiállításra és kaucióra készülnek, még többet érnek. A trabantok mind letisztított állapotban vártak már ránk. Tomi felvitte az alapozót, majd a többi réteget is. Apa és én is szerettünk volna segíteni, a többi trabin is elkezdeni, de ő nem volt olyan állapotban, én meg nem mertem hozzákezdeni.

Egészen az ötödik trabantig. Addigra már annyiszor végignéztem, ahogy Tomi csinálta, hogy felbátorodtam, és a másik négyet már ketten csináltuk meg.

Apa nagyon elégedett lett a végeredménnyel. Nekem is nagyon tetszettek, kis színes gyöngyszemekként csillogtak udvarunkban a trabantok, és biztosak voltunk benne, hogy ez kitart a kiállításig és a kaucióig is, mert ez a kerámiabevonat 36 hónapnyi védelmet ígér és üveg keménységű védelmet.

kerámia bevonat autó

A kiállítás remekül sikerült, vendégelőadót is sikerült szereznem, sokan eljöttek, sikere volt. A kaució szintén sikeres volt, apa összes kis drágasága elkelt, és tudtuk, hogy még legalább három éven keresztül ilyen szépek is maradnak. Bár abban is szinte biztosak voltunk, hogy aki eljött megnézni a kiállítást és meg is vette az autót, az fog annyira vigyázni rá, hogy újra alkalmazni fogja a kerámia bevonatot, és talán ő is ugyanerről a honlapról lel majd rá.