Lakásbiztosítás kötés online és a gyakorlati érzékem hiánya

Bevallom, én tipikusan az a művész vagyok, aki nem lát túl a kreatív elfoglaltságain, és igencsak képes elveszni a mindennapi élet gyakorlati kihívásai között. Mindig is kellett valaki, aki nálam praktikusabban közelíti meg az életet, mert nekem nagyon nehezemre esik az ilyen dolgokkal foglalkozni, és elég rossz is vagyok benne. Ehhez hozzátartozik, hogy mindig is voltak mellettem olyan emberek, – előfordult, hogy többen is -, akik jobban ki voltak képezve ezen a téren, így szerencsémre mindig jól alakultak a dolgaim. 

Ennek persze az a hátulütője, hogy nem tudom, mit csinálnék, ha egyszer magamra maradnék a dolgaimmal: jelenleg a férjem tölti be az életemben azt a szerepet, hogy mindig figyelmeztet, nehogy elfeledkezzem valami fontos dologról. 

Így történt, hogy a minap felvetette nekem, mit szólnék hozzá, ha lakásbiztosítást kötnénk, mert aggasztja, hogy mostanában úgy elszaporodtak felénk is a betörések, és jobban örülne, ha be lennénk biztosítva. Gondoltam, persze jó ötlet, és felajánlottam, hogy másnap utánanézek a dolognak, de természetesen kiderült, hogy ő ezt már megtette, és talált is egy klassz céget, amelyre szívesen rábízná a lakásbiztosítás kötést online. 

Az online lakásbiztosítás kötéséről tudni kell, hogy egyre népszerűbb opcióvá válik, ahogyan a világunk folyamatosan digitalizálódik, és az emberek egyre kényelmesebbé válnak, és el is várják azt, hogy az ügyeik intézése, ne kerüljön túl nagy erőfeszítésbe, és pláne ne emésszen fel rengeteg időt.

Kiderült, hogy a Pannonsafe – a cég, amelyet a férjem talált – éppen ehhez nyújt kiváló segítséget, hiszen online kalkulátoruk segítségével igazán könnyen intézhető a lakásbiztosítás kötés online. Ennek azok élvezhetik kiváltképp előnyét, akik már rendelkeznek korábbi biztosítással, ám azt tervezgetik, hogy a biztosítási évfordulóra felmondják azt, és biztosítót váltanak. Ugyanis amennyiben ezt a szándékot időben jelzik, és az online kalkulátorral kötik a biztosítást a Pannonsafe-en keresztül, úgy a cég munkatársai a korábbi szerződés felmondásával járó teendőket helyettünk elintézik.

A Pannonsafe egyébként valóban egy elég megbízható cégnek tűnik, mert 17 éves szakmai tapasztalattal és kimagasló partnerhálózattal rendelkeznek, amelynek köszönhetően szinte az összes hazai téren jelen lévő biztosítóval kapcsolatban állnak, s így borítékolhatóan képesek számunkra megtalálni a legmegfelelőbb opciót. Ezen felül több, mint 20 irodát tartanak fenn az országban, és közel 200 munkatárssal dolgoznak, amely lehetővé teszi, hogy szinte mindenhol és mindenkor elérhetőek legyenek ügyfeleik számára.

Magam is ellátogattam később a honlapjukra, és azért is tetszett nagyon, mert nagyon informatív tele nemcsak a saját szolgáltatásaikkal, hanem a biztosításkötésről szóló általános tudnivalókkal, és ez nekem – aki igen kevéssé vagyok jártas ebben a témában – nagyon is hasznos volt. Információt szerezhetünk a pannonsafe.hu-n keresztül arról, hogy milyen kiegészítő biztosításokat választhatunk a lakásbiztosításunk mellé, hogy minél átfogóbban bebiztosítsuk értékeinket, vagyontárgyainkat. Ugyanakkor azt is megtudhatjuk, mi a teendő betöréskor, ugyanis fontos, hogy a rendőrséget azonnal, és a biztosítót is legfeljebb két napon belül értesítsük a helyzetről. A biztosító ugyanis csak akkor tud teljesíteni, ha a rendőrségi feljelentést és helyszíni jegyzőkönyvet megkapták.

Ez például olyan információ, aminek a férjem nagy hasznát veszi, most hogy ennyire aggasztja a betörés manapság. Bár semmiképpen sem szeretnék élcelődni rajta emiatt, hiszen ez tényleg valós veszély, és tulajdonképpen örülök is, hogy van mellettem olyan ember, aki ezekre jobban odafigyel. Nekem mondjuk eszembe sem jutott volna, hogy lakásbiztosítást kössek emiatt, pedig én is hallottam a környékünkön történt betöréses bűncselekményekről. A legjobb lesz, ha tanulok tőle egy kis gyakorlatiasságot.