Hibás kuplunggal hibátlanul vezetni művészet lenne

A művészet szó hallatán legtöbbünknek elsőre az esztétika jut az eszébe. Lehet egy tárgy nagyon praktikus, de ha ajándékba adnánk vagy jól látható helyen szeretnénk tárolni azt, akkor ez sem utolsó szempont. Ráadásul a művészet legtöbbször a szépérzékünk kielégítésén felül nemesebb célokat is szolgál. Ha például valamilyen csoporthoz tartozunk, mondjuk egy focicsapat rajongói közé, kreatív módon elláthatunk bármilyen használati eszközt kedvencünk logójával, ami így nemcsak hogy dizájnos és egyedi lesz, de belőlünk is további pozitív érzéseket vált ki.

A művészet tehát szoros összefüggésben van a kultúrával is. Egyes kultúrák valóban fel tudják találni kreatívan magukat, de inkább az esztétika rovására. Itt sajnos a szegényebb országokról beszélek, ahol a lakosság nagy része nem engedhet meg magának egy új autót, ezért a régit próbálják meg mindenféle “művészi” megoldással minél hosszabb időre használhatóvá tenni. Szerencsére a művészet arra is jó, hogy szemléltetni tudja azokat a problémákat, amelyeket csak közös összefogással lehet megoldani.

Ezekkel az autókkal így is sok probléma van: ráz a kormány, hangosan indulnak, nehéz váltani, stb. De ne higgyük azt, hogy ugyanezek velünk nem fordulhatnak elő! A kuplung munkahenger cseréje időnként minden járműnél esedékessé válik, és sokkal jobban járunk, ha nem hagyjuk figyelmen kívül az intő jeleket!

Legutóbb én is így jártam, furcsa hangja lett hirtelen a motornak indításkor. Ezt először akkor vettem észre, amikor egy kiállításra indultam. Azt gondoltam, hogy idővel majd meg fog szűnni, de nem így lett, ezért a főnököm tanácsára felkerestem a metaautoszerviz.hu-t.

Tudtam, hogy a főnökömnek van otthon egy drága sportkocsija, bár nem azzal jár munkába, mivel nyáron nála volt a céges buli. Biztos voltam benne, hogy azt nem bízná egy akármilyen olcsó szervizre semmilyen körülmények között. Már csak azért sem, mert egy ilyen járgányban a legkisebb alkatrész cseréje vagy átprogramozása is kellő szakértelmet kíván. A metaautoszerviz.hu-nak úgy látszik, még ez sem jelent kihívást. Persze abban azért reménykedtem, hogy az én kis régi kocsim javítása jóval kevesebbe fog kerülni, mint a luxusverdáé.

A metaautoszeviz.hu profizmusát ezután sem vontam kétségbe, sőt, kezdettől fogva nagyon jók voltak a tapasztalataim. Már amikor először felhívtam őket, kedvesen és kellő hozzáértéssel reagáltak a problémámra. Én továbbra sem gondoltam, hogy olyan nagy lenne a baj, a metaautoszerviz.hu pedig azt mondta, hogy telefonon keresztül azt ők sem tudják megállapítani, hogy mekkora a probléma, de azzal járok mindenképpen a legjobban, ha a lehető leghamarabb elviszem hozzájuk az autót. Ha ezt megteszem, lehet, hogy egy kisebb szerelés is megteszi minimális idő- és anyagi ráfordítással.

A megbeszélt időpontban meg is érkeztem a metaautoszerviz.hu műhelyébe. Nagyon szimpatikusak voltak az ott dolgozók, akik szintén hallották a kocsim hangját amikor be kellett állnom. A szerelő egyből rávágta, hogy minden bizonnyal a kuplung munkahenger cseréje lesz szükséges, de azért alaposan megvizsgálta az autót, hogy ebben biztos legyen. Néhány egyéb apróbb meghibásodásra is felhívta a figyelmet, a jövőben minden bizonnyal más alkatrészeket is cserélni kell majd. De hát semmi sem tart örökké, a biztonságát pedig senki sem szereti kockáztatni.

A metaautoszerviz.hu-ra minden esetre bármikor számíthatunk, ha úgy érezzük, hogy nincs minden rendben az autónk műszaki állapota terén, illetve kisebb karbantartásra, például gumicserére van szükség.