Hajvasaló választás mesterfokon

Anyukám operaénekes volt, így a színházban nőttem fel. Áhítattal néztem a sürgölődést, ami a jelmezes próbákat vagy előadásokat előzte meg. Csodálatos rejtett világ ez, ami nem csak a gyerekeket ejti ámulatba.

A kedvenc részem mindig a frizurakészítés volt, hogy a fodrászok egy mindennapi hajból fantasztikus hajkölteményeket varázsoltak.

Anyukám mindenképp művészi pályára szánt, de nem teljesen így képzelte… ugyanis fodrásznak tanulok.

Az elején kiborult, de utána ő is belátta, hogy sokkal több ez, mint hajvágás és hajlakkozás. Valóban nem a hagyományos értelemben vett művészi hivatás, de elengedhetetlen akár egy színházi produkcióhoz vagy akár éppen egy esküvőhöz. Eszméletlen sokat tud adni egy nő önbizalmához egy tökéletes frizura.

Ugyan még csak tanulok, de már most érdemes elkezdeni beszerezni a fodrászkellékeket, hiszen elég borsos az áruk a kiváló eszközöknek.

Jelenleg a megfelelő hajvasaló után kutatok, amit a későbbiekben a megbízásaim alatt is tudok használni.

A legkézenfekvőbb az interneten való kutatás, így beírtam a keresőbe, hogy hajvasaló webshop.

Egy szuper weboldalra, a BestMarktra tévedtem, ahol még leírás is van a választás segítéséhez. Meg is lepődtem, hiszen ilyen részletes segítséget nem gondoltam, hogy online kapni fogok. Olyan az oldal, mintha egy mesterfodrász fogná a kezem választás közben és segítene megtalálni a legjobb készüléket. Eszméletlen, hogy erre is gondolnak a BestMarktnál.

A legfontosabb szempont a hajvasalók bevonata, hogy a simító részt mivel fedik vagy miből készül.

Ez lehet teflon, kerámia, titán bevonatú, teflonszálas, turmalin vagy ionos.

A teflon a haj könnyen kezelhetőségét hivatott elősegíteni, mivel nem engedi azt összetapadni. 

A kerámia lappal rendelkező hajvasaló az egyenletes hőelosztás szempontjából fontos, ezáltal a haj felépítését nem roncsolja.

A titán bevonattal rendelkező készülékek a teflonos és a kerámia hajvasalók előnyeit együttesen alkalmazza.

A teflonszálas hajvasaló a teflon készülék továbbfejlesztett változata, így szintén a haj ragacsosságát előzi meg.

A turmalin segít a hajunkat olyanná tenni, mint a reklámokban: csillogó-villogó hajkoronát készíthetünk.

Az ionos készüléknek pedig az elektromossághoz van köze. Egy-egy simítás után a hajszálaink nem olyanok lesznek, mintha egy lufihoz dörzsöltük volna őket, hanem egyből a helyükre kerülnek.

Ha eldöntöttük milyen hajvasalót választunk még mindig nincs vége, hiszen különféle funkciókat is  figyelembe kell vennünk.

Ilyen például a hőfokszabályozás, hiszen már a haj színe is befolyásolja mit bír és mit nem a hajkoronánk. Ezért fontos ismerni a saját hajunk teherbírását és a javallott maximális hőfokot, amin kezelhetjük roncsolódás nélkül. A hajvasaló webshop listázott készülékei 160 foktól 210 fokig melegíthetőek.

De vannak másfajta technikával dolgozó hajegyenesítő szerkezetek is: ilyen a gőzölős hajvasaló. Ez kissé meredeken hangozhat annak, akinek göndör haja van és csak ha egy esőfelhőre ránéz máris összeugrik a haja, de hosszabb távon kifizetődő ennek a használata, hiszen nem roncsolja annyira a haj szerkezetét.

Egyébként a hajvasaló sokkal nagyobb felhasználási szabadságot ad, mint a neve sugallja, ugyanis hullámosításra és göndörítésre is használható, csak egy kis ügyességre van szükség.

És az esztétika sem mindegy, főként egy szépségápolási háztartási felszerelésnél. Manapság egyre inkább hangsúlyt fektetnek a kivitelezésre, így színek sokaságából választhatjuk ki a számunkra legmegfelelőbb hajvasalót.

Egyébként ez a hajvasaló rész a BestMarkt webshopon, amit találtam olyan, mintha a gondolataimban olvasna, hiszen a keresési feltételek sokasága állítható, így könnyedén tudom leszűkíteni a több mint 140 készüléket a nekem leginkább kedvezőre.

Rég láttam ilyen széles termékkínálatot, mint itt.

A kulcsszótól elkezdve, az áron át, a gyártón keresztül, bevonat választás, ionizáló funkció, vizes haj kompatibilitás, gyors felmelegedés, hőmérséklet szabályozás és annak maximális hőfoka és színe mind állítható, ami lényegesen meggyorsítja a keresést.

Az én igényeimnek 3 hajvasaló is tökéletesen megfelel, így a fodrász suliban még kikérem a tanárom véleményét és utána már csak a rendelés van hátra. Örülök, hogy megtaláltam ezt a hajvasaló webshopot, mert elkalandozva az összes többi műszaki cikket is megtaláltam, ami a fodrászkofáshoz szükséges.

És a pláne, hogy kutatás közben a barátom is csatlakozott hozzám, mert meglátta mennyi mindent lehet kapni a BestMarktnál. Nem csoda, hiszen 110.000 termék közül lehet választani! De a boltba is be fogunk nézni, mert ott is több, mint 6000 árucikk található és nincs is messze tőlünk.