Az új kedvenc tárolóegységem a salgó polc, ezen minden egyszerre elfér

A művészetek kedvelőjeként nem csak a szép festmények, a szépen kidolgozott rajzok vonzanak, de szeretem a divatot is, a zenét is a festészet és a szobrászat mellett.

Ha művészetről van szó, sokaknak elsőre be sem ugrik az építészet. Amikor szóba kerül, akkor általában az írók, festők szobrászok munkái jutnak az emberek eszébe. Pedig ez a 21.század, rengeteg művészet van. Az emberek már rengetegféle módon ki tudják fejezni magukat. Egy tökéletesen megfestett táj szerintem ugyanannyira művészet, mint egy tökéletesen ellőtt fotó. A fotózásra sokan úgy tekintenek, hogy komolytalan.

Ezt általában olyan emberektől hallom, akik életükben nem fotóztak komolyabban, mint az okostelefonos automatikus fotók. Pedig fotózni igenis nehéz. Helyszínt kell keresni, meg kell várni, hogy minden tökéletes legyen, majd a megfelelő beállítások után lehet csak kattintani, hogy egy jó fotó szülessen. Sokan tudnak véletlenül jó fotót lőni, de az az igazi művészet, mikor szánt szándékkal adnak vissza a fotóművészek egy adott pillanatot olyannak, ahogyan az valóban kinézett. Egy fotó visszaadhatja a valóságot, érdekes és számunkra kedves események megörökítésére is szolgál, de arra is megfelel, hogy új megvilágításba helyezzük a dolgokat, vagy megmutassuk a világot a saját szemünkön keresztül.

Ezek alapján szerintem a fotósok is bátran nevezhetők művészeknek. Ha a kreatív anyagfelhasználásról beszélünk, akkor pedig a szabók és divattervezők is igazi művészeknek számítanak. Bárki lehet kreatív az életében, de a művészek szerintem valami igazán maradandót alkotnak.

Amivel sokan nem értenek egyet az ismerőseim közül, mikor művészeknek nevezem a belsőépítészeket és a lakberendezőket. Nem is igazán értem ezt a megközelítést, hiszen az építészeket gyakran művészekként kezelik, de a belsőépítészekről és lakberendezőkről nem esik igazán szó, mikor a művészeteket sorolja az ember.

Pedig igenis művészet kihozni a legjobbat egy lakásból, vagy úgy elosztani a rendelkezésre álló teret, hogy minden így kapott szoba a lehető legjobban kihasználható legyen.

Mostanában nagyon sokat foglalkoztat a lakberendezés. Ezen a korszakon szerintem mindenki keresztül megy, amint saját lakásba költözik. A szülőktől elszakadva, mikor igyekszik mindenki a saját lábán megállni, már nehéz nem túlzásba esni. Vannak, akik a gyermekkort visszaidézve, az otthoni mintákat követve a családi házhoz hasonlóan rendezik be a lakást, és vannak azok, akik mindent meg akarnak tenni, amit otthon nem lehetett. Ilyenkor lesznek feketék a falak és ilyenkor lesz káosz az egész lakás.

Persze ez csak a két véglet, vannak azok az emberek is persze, akik csak megpróbálják a saját stílusuk és az aktuális trendek ötvözésével megformálni a lakásuk arculatát.

Nekem elég nehéz dolgom volt a lakberendezést illetően. Nem az volt a gond, hogy nem tudtam, hogy mit szeretnék, hanem inkább a hely hiánya okozta a legnagyobb gondot.

Az építészetben egy ideje megjelentek a minigarzonok, a trendek, hogy a tágas helyek helyett kisebb lakásokat terveztek. Persze ennek nem kifejezetten egy modernkori építészeti trend, csupán a gazdaságosság volt az indoka. Mégis egyre nehezebb tágas, több szobás garzont, társasházat vagy panellakást találni a belvárosban, elérhető áron.

A lakás nem nagy, de otthonos, modern és hangulatos. A legnagyobb problémám a polcokkal és szekrényekkel gyűlt meg. A legnagyobb bútoráruházak nincsenek felkészülve az igazán kis terekre. Persze kínálnak bútorokat kifejezetten kis lakásokba, de valahogy egyik sem volt az igazi, mikor keresgéltem. Vaskos, nagy, fa szekrények, zárt terek, nem túl praktikus polcok. Ezek azok, amikre nekem nem volt szükségem. A polcok legtöbbje sokkal inkább volt szép, mint praktikus, én pedig a legmegfelelőbb helykihasználás érdekében, mindenképpen inkább a praktikusságra hajtottam volna. Az egészen aprócska előszobába kerestem polcot, ahol a cipőimet és a kabátokat, esernyőket, táskákat is tárolhattam volna. Sok bútorboltot végig jártam, de egyikben sem találtam meg igazán azt, ami nekem kellett volna.

Talán a legváratlanabb helyen bukkantam rá a megmentőmre. Egy designer boltban láttam először, hogy salgó polc van sima polcok helyett. A ruhaboltokra nem jellemző ez a fajta tárolás. Egy elég modern bolt, nagyon jó a hangulat, igazán eredeti ruhákat árulnak, ezek pedig salgó polc rendszereken lógnak. A tárolási megoldásuk nagyon megtetszett.

A salgó polc volt az ideális választás a számomra. Ott, a ruhaboltban jöttem rá, hogy az egyébként kisebb elemekből álló polcrendszer mennyire praktikus is, amikor tárolásról van szó.

A polcok egyenként rögzíthetők, 33 mm-ként állíthatóak. Így nem kell az előre megszabott méretekkel bajlódni, azzal szenvedni, hogy esetleg az egyik csizma túl magas, a másiknak meg nem kell olyan nagy hely és kihasználatlanok a terek. Egyszerűen csak egymás mellé kell tenni az egyes elemeket és a salgó polc ezek után teljesen a saját igényünkre is alakítható, a legklasszabb polccá válik. Eleve jól is néz ki, kedvelem az ilyen minimalista megoldásokat. Terhelhetőség szempontjából is jó választás, 130- 280 kg a terhelhetősége a polcoknak, így attól sem kell tartani, hogy otthoni használat közben leszakadna. Az összeszerelése elég könnyű. Teljesen egyértelmű a polcok beszerelése, el sem lehet rontani.

A boltból hazafelé elég jó kedvem volt, mert végre rájöttem, mi a legmegfelelőbb tárolási eszköz az előszobába.

Otthon egyből nekiálltam méregetni a helyet, majd amint a pontos méretekkel tisztában is lettem, felvettem a kapcsolatot az egyik legjobb raktározással foglalkozó céggel. Tőlük kértem árajánlatot, majd velük intéztettem a szállítást is. Meglepett, hogy a rackinglog.hu oldalon ki is volt emelve, hogy otthoni használatra is ajánlják a salgó polcot, azt hittem, csak nekem jutott eszembe, hogy salgó polcon tároljam a kabátokat és a cipőket.

Az oldalon láttam is pár nagyon jó ötletet. Itt láttam, hogyha mondjuk nem teszek be egy pár polcot, akkor lógatva is tudom tárolni a kabátokat, alattuk pedig a cipők is elférnek.

A kis lakásokba szerintem ez a legjobb megoldás. A polc gyakorlatilag teljesen az egyéni igényeknek megfelelően alakítható, így szerintem mindenkinek ideális lehet.

A csavarmentes kivitelnek köszönhetően különlegesen egyszerű az összeszerelése, a horganyozott acél miatt pedig nagyon megbízható bútordarab.

A rackinglog hamar leszállította a rendelt polcokat, amiket hamar össze is raktam. Most minden cipőm pontosan befér a neki szánt kis helyre, nincsenek felesleges, kihasználatlan terek. A táskákat, esernyőket és kabátokat is tökéletesen el tudom helyezni rajta. Lehet, hogy később a nappaliba is be fogok szerezni egy ilyen polcot, mert az előszobában nagyon bevált. Imádom, mert jól néz ki, illik a lakásba és nagyon praktikus tárolás szempontjából.

Megbízható helyről szereztem be, 3 nap alatt ki is szállították és még garanciát is kaptam rá! Igaz, elég masszív polcrendszer, a salgó polc nem éppen olyan dolog, amit otthoni használat közben csak úgy tönkre tudnék tenni, de örülök a garanciának, ami egy plusz kis biztonságot nyújt.

A kis helyek maximális kihasználására tehát tökéletes a salgó polc. Ha esetleg te is a legjobb tárolóeszközt kerested, akkor neked sem kell már tovább keresned. Szerintem a lakás minden szobájában megállná a helyét, bár elsőre kezdésként csak az előszobába rendeltem. Később valószínű, hogy a nappaliba is venni fogok, amint indokolt lesz, mer több holmim lesz már.