A művészet mellé más is kell az egészséghez

Egészen fiatal koromtól kezdve művészlélek voltam, talán némileg “elvarázsolt” is – csendes, békés gyerekként lébecoltam a közösségekben, a rajzolás és a mesék, majd a művészetek és az olvasás, írás sokkal jobban lekötött a társasági életnél, emellé társult még egy jó nagy adag, csendesen megnyilvánuló ambíció is – anélkül, hogy bárki észrevette volna, már a középiskola alatt elkezdtem rajzolással és írással is foglalkozni, mindkettőt meglepően magas szinten; először autodidaktaként, majd sikerült rajztanárhoz is eljutnom. Az egyetemen is irodalommal kezdtem el foglalkozni, ezután az irodalomterápia és az egyéb művészetpszichológiai irányzatok is megragadták az érdeklődésem; ugyan mindig azt mondtam, hogy sose ülök többet iskolapadba, mégis mindig minden lehetőséget megragadtam, amikor tanulhattam olyat, ami érdekelt. Szép lassan elkezdtem felépíteni a kis életem: míg mások a régi osztályomból utólag jöttek rá, hogy több évet olyanra fecséreltek, ami abszolút nem érdekelte őket, addigra nekem sikerült több lábon is állnom, több szakmával, diplomával a kezemben, nem függve senkitől és semmitől, tökéletesen önállóan.

Persze ennek megvolt a maga ára is: időm, nos, az nem akadt túl sok. Mindig volt valami, amivel éppen foglalatoskodtam, nem volt egyszerű mindig mindent megfelelően alakítani, de azt hiszem, összességében mégiscsak sikerült mindenre odafigyelnem és megfelelő szervezettség alatt tartani a feladataimat. Magamra már ennél jóval kevesebb időm maradt, de megfelelően ambíciózus voltam ahhoz, hogy ezzel ne foglalkozzak – persze egy idő után már a testem is jelzett, hogy túlhajszolom magam és lazítani kellene, amit nem viseltem túl jól. Nyilván orvosról orvosra kezdtem járni a bajaimmal, de semmilyen szervi problémára nem akadtak, csak a fejüket csóválták és arra jutottak, hogy némileg lazítani kellene az életvitelemen; emellé még ajánlottak pár hatóanyagot, táplálékkiegészítőt, amik segíthettek, persze csak mint kiegészítés. Nem volt könnyű megemésztenem, hogy a tökéletesnek hitt rendszeremet ezzel kvázi alapjaiban rengették meg, de nem volt mit tenni, be kellett látnom, hogy az egészségem az elsődleges, így lassan, de biztosan elkezdtem változtatni és emellett beszereztem a megfelelő termékeket is.

Az utóbbiban egy kollégám, illetve jó barátom tanácsára a https://prevenciopatika.hu weboldalt hívtam végül segítségül. Hogy miért is? Első sorban online patikát kerestem, hogy legalább oda ne kelljen külön kört beiktatnom, de emellett fontos volt az is, hogy megbízható, stabil háttérrel rendelkezzen, hiszen hosszú távú ügyfél szerettem volna lenni – szerettem az állandóságot és megbízhatóságot. Szükségem volt arra is, hogy széles és változatos árukészlettel rendelkezzenek, mert nem akartam több helyről beszerezni a számomra szükséges dolgokat, ez pedig abszolút adott volt a Prevenció Patikánál, hiszen nem kevesebb, mint 8 fő kategóriában lehetett a termékek között válogatni, de még ezek is számos alcsoportra voltak bontva a könnyebb átláthatóság és böngészés érdekében, de ez is mutatja, hogy milyen széles termékkínálattal rendelkeznek.

Mivel több termékre is rendszeresen szükségem volt, szintén szempontnak tekintettem a nem elszállt árakat, hiszen azért egy fél fizetést mégsem akartam elkölteni, egészség fontossága ide vagy oda… persze ide tartozott az is, hogy lehetőség szerint nem akartam feltétlenül mindig a szállításra is költeni. A https://prevenciopatika.hu szerencsére erre is kínált megoldást, mert rendelkeztek egy úgynevezett Prevenció Prémium Klubbal, amely szuper lehetőségeket kínált az előfizetők számára: a klubtagok számos szuper VIP kiváltsággal élhetnek, amennyiben befizetik a tagsági díjat, ez jelenleg, ha egy évet fizet be az ember, csak 1660 Ft/hónap, ráadásul 30 napos pénzvisszafizetési garanciát is biztosít a patika. A Prémium Klub tagjainak ingyenes szállítást biztosítanak értékhatártól függetlenül (havi két rendeléssel már be is hozta az árát a havi tagsági díj…). Ezen felül gyakran biztosítanak még exkluzív, személyre szóló kuponokat is, hogy méginkább kedvezményes feltételű vásárlásokat tegyenek lehetővé. Ami számomra még nagyon szimpatikussá vált, az az, hogy a Prevenció Patikánál rendelkeznek egy egészségügyi csapattal is, akik részére lehet kérdéseket feltenni megrendelőként is – viszont a Prevenció Prémium Klub tagjaiként ez a tetejében ingyen megtehető, mert ennek költségét a https://prevenciopatika.hu átvállalja a kérdés feltevőjétől. Ha pedig mindez nem lenne elég, akkor hab a tortán, hogy a patika szakmai blogjához is korlátlan hozzáférést kap az előfizető, ezáltal számos hasznos információval gazdagodhat a későbbiekben.

Mondanom sem kell, nagyon megtetszett ez a lehetőség is, de azért még nézelődtem a honlapon: mint kiderült, a https://prevenciopatika.hu más webáruházaktól szöges ellentétben vállal egy úgynevezett 100 %-os árgaranciát is, amelynek keretén belül garantálják, hogy a megrendelés leadása után nem változtatnak az áron, így biztos, hogy nem magasabb összegért fogják kiszámlázni a megrendelést – ezt nagyon tudtam értékelni, mert az utóbbi időben sajnos nem egyszer ért döbbenet, amikor valamilyen könyvet vagy rajzeszközt rendeltem és akár másfélszerese ár került számlázásra a rendelési pillanatban kiírthoz képest… persze ezt a világpiaci árak gyors növekedésével magyarázták, és ugyan rendre meg is rendeltem ezeket, mert általában valóban szükségem volt rájuk, de mindenképp bosszantó, vagy épp kifejezetten dühítő volt az okozott helyzet, reklamálásnak meg nyilván nem volt helye…. így nem véletlenül nagyon nagyra értékeltem a Prevenció ezen “gesztusát” a vásárlóik felé.

A fentiek mellé társult még az igencsak gyors szállítási lehetőség is, amelyen belül ugyanígy több opció közül tud választani a vásárló: kérheti házhoz van egy hozzá közel eső csomagpontra; fizethet bankkártyával, előre utalással vagy éppen utánvéttel, utóbbi esetben nyilván egy kisebb díj még terheli a megrendelőt. Ami még szuper, az az, hogy természetesen elérhető az ingyenes szállítás lehetősége is egy bizonyos értékhatáron felül, de ezen kívül még két féle szállítási díj létezik, a megrendelés végösszegén múlik, erre mennyit kell fizetni. A gyors szállítás, többféle fizetési módszer és többféle kiszállítási lehetőség mellett akár az egészségpénztári számlánkra is terhelhetjük a vásárlást: a Prevenció Patika jelenleg 14 egészségpénztárral áll kapcsolatban, ezek listája is elérhető a weboldalon. Ha pedig feliratkozunk a hírlevelükre, egy kupont is kiküldenek, amely 7.000 forint feletti vásárlás esetén levásárolható – nekem például ezt nem volt nehéz elérni, mivel a hétköznapokban amúgy is használtam olyan, náluk is elérhető kozmetikumokat, amelyeket így már innen is meg tudtam rendelni az orvosok által javasolt termékeken, táplálékkiegészítőkön kívül.

Nyilván rögtön meg is kerestem mindent, amire szükségem volt és buzgón kosárba pakolásztam, majd fizettem is kártyával és vártam a csomagomat – erre nem is kellett sokat várnom, merthogy nagyon hamar kiért a várva-várt pakk, így rögvest el is kezdhettem használni mindent. Persze nem is volt kérdés, hogy előfizetek a Prémium Klubba, hiszen egyrészt ajánlották, másrészt pedig tényleg nagyon elégedett lehettem a szolgáltatásokkal és a weboldallal; a magam részéről örülnék, ha minden online áruház legalább fele ilyen jól működne.