A művészeknek is lehet szüksége napelemre

Mivel egy nagyon művész lélek vagyok, igazi elvont gondolkodással, ezért nehezen és nem szívesen foglalkozom az élet szükséges dolgaival… Tudom ez rossz tulajdonság, de egyszerűen tényleg nem tudom rávenni magam ezekre. Csak a művészethez hasznos dolgokat tudom favorizálni.

Érdekes módon a napelemekkel és a napelem rendszer árakkal pont így volt. Nemrég volt lehetőségem venni egy telket, amin egészen addig csak egy kis házikó állt. Én építettem rá egy kis hétvégi házat, és hozzá műtermet magamnak. Viszont mivel hétvégi háznak használom, ezért elég költséges egyelőre a fenntartása. A barátaimmal múltkor ezen gondolkoztunk, mikor meghívtam őket egy vacsorára az új alkotó helyemre. Az egyik barátom hozta fel, hogy napelemet kellene telepítenem. Nyilván akkor fogalmam sem volt arról, hogy hogyan is működnek ezek a dolgok, de ott a vendégsereggel együtt előkaptuk a tabletem és utána néztünk, hogy hogy is néz ki ez a való életben.

Egy szuper weboldal segített eltájékozódni ebben az ügyben, ez pedig nem volt más, mint a https://napelemrendszer.info/. Itt leírják, hogy a napelem rendszer ár hogy alakul, a telkek, épületek nagyságával arányosan. Ez nem olyan volt, mint egy átlagos weboldal, ahol el akarnak adni neked egy terméket. Itt olvashatsz történeteket, véleményeket az egész témával kapcsolatban, mindezt pedig azért, mindezt pedig azért, hogy el tudd dönteni, szükséged van-e az adott szolgáltatásra. Ez nagyon szimpatikus volt.

Megtaláltam, hogy az én kis házamhoz a 3 kW-os rendszer lenne a megfelelőbb, hiszen 12000 forintnál úgysem lesz soha több a villanyszámlám, márpedig ez a rendszer az ekörül mozgó áram fogyasztáshoz ideális.

Maga a telepítés nem tűnik egy bonyolult ügynek, ez a cég akár egy nap alatt is képes befejezni a munkálatokat. Azonban a pályázás már egy neccesebb dolog. Ezen először kicsit ki is akadtam, hogy na, pályázat az, amit én soha nem fogok írni! De aztán megtaláltuk, hogy valójában nem kell ennek az én problémámnak lennie. Ez a cég tisztában van mindig az éppen futó pályázatokkal, amiket képesek is megpályázni az ügyfeleiknek, és segítenek az adminisztrációban. Mindig is mondtam, hogy a bürokrácia fogja nyomorba dönteni ezt a világot… Mindegy is, úgy döntöttem, hogy belevágok, és kérek egy árajánlatot a napelemrendszer.info-tól, hátha képes vagyok összehozni rá a tőkét. Ha sikerülne beszereltetni, egy oda-vissza mérő villanyórát, akkor működhetne az a megoldás, hogy az év egyik felében, mikor nem vagyok ott, az áramszolgáltató fizetne az áramomért, amit megtermelek. Ez nagyon jól hangzik, minden szempontból.