A lánybúcsú igazából művészet

Mindenkinek elérkezik az idő mikor megházasodik, ezt ma már egyre többször előzi meg az Amerikából begyűrűző hagyomány, a legénység, illetve a leányság elbúcsúztatása. Az amerikai filmekből ismert jelenséget rendszerint kísérik kisebb-nagyobb italozások és különféle vicces feladatok, próbák, amit a feleségjelöltnek végig kell csinálni, hogy “férjhez mehessen”.

Az eredeti hagyomány akár sokkal régebbről is eredeztethető. Sajnos irodalmi vagy más művészeti feljegyzést nem találni, így nem alátámasztható, de magukénak mondják a hollandok és az angolok is. Mindkettő népnél eredetileg a kezdő tőkét szedték össze a házasodóknak a vicces feladatok segítségével. Igazán szép karriert azért még így is az amerikaiak csináltak neki.

Ma már itthon is hagyománya van a lánybúcsúknak, különböző cégek és emberek szakosodtak arra, hogy ezt a napot különlegessé tegyék a résztvevők számára. Ma már szinte klasszikus limuzint bérelni a nagy napra. Viszont, ami nélkül nem lánybúcsú a lánybúcsú az az egyen pólók és kiegészítők. Ezek már-már elengedhetetlen részeit képezik a bulizásnak, sőt akár már idejét múltnak is tűnhetnek.

Hogyan ne legyünk közönségesek?

Pont amiatt, amiért ilyen népszerűségnek örvend ez a hagyomány, kicsit elcsépeltnek tűnhetnek az általánosabb ötletek ezért, ha valami különlegeset szeretnénk válasszunk egyedi helyszínt. Mi is pont így tettünk.

A jó szerencsének köszönhetően találtunk egy céget, mely balatoni vitorlázásokat ajánl és szervez a bulizóknak. Egyedi ötlet, van szórakozási és művészeti érteke is akár egy ilyen lánybúcsúnak.

Többféle ajánlat közül választhatunk annak megfelelően, hogy milyen programokkal szeretnénk színesíteni a búcsúztatót. Ennek és a résztevevők számának függvényében változhatnak az árak, de a legexkluzívabb szolgáltatás is megéri az árát.

Választhatunk szolid italozgatást vitorlázás közben, de ez akár vad bulizásba is átcsaphat igény szerint. A kormányzásra sem kell figyelnünk mert biztosítanak megfelelő szakembert erre a feladatra így önfeledten szórakozhatunk. A program során lehetőségünk lesz bulizni menni Siófok legnevesebb szórakozóhelyeire, de emellett akár vacsorázhatunk is egy balatoni panorámás étteremben. Lehetséges még tovább fokozni, ha kedvünk tartja akár reggelizhetünk is a Balatonra nézve.

Az egyetlen kiszámíthatatlan pontot ugye az időjárás adja. Ennél a cégnél (BalatonPRO) ez sem jelent gondot, ugyanis vállalnak rá garanciát. Ez azt jelenti, hogy ha az időjárás nagyon ellenünk szól, akkor ajánlhatnak másik programot, de ha nekünk az nem túl szimpatikus akkor a befizetett foglalót visszakapjuk és máshol meg tudjuk tartani a bulit.

Az exkluzivitás miatt azért mindannyiunk bízunk benne, hogy az időjárás is kedvezni fog nekünk. Így tarthatunk egy kifinomult bulit, ahol az örömanya, anyósjelölt és a feleségjelölt barátnő is megtalálhatják a legmegfelelőbb programot maguk számára. Ezt összehozni, kivitelezni és megszervezni már művészet.